Friday, April 8, 2011

Langkawi time!

hai kawan2! har har har


ok2.. last few weeks (25-27/3 2011) me and all my classmates pegi la bercuti2 sambil berassigment ke PULAU LANGKAWI! kalo ikut perancangan awal kitorang plan nak pi Taman Negara Endau Rompin tapi tak jadi la pulak sebab asyik dok hujan ja time tu.. so, selepas berdiskusi, kitorang pon decide la nak pi langkawi tu.. well, as we all know ye.. kat sana kan bebas cukai.. so aku pon bershoping sakan sampai tak hengat! especially COKLAT! jgn tanya la kan baper banyak aku spent untuk COKOLAT saja! hehehe (mampus aku kalo bapak aku baca neyh!)


kitorang stay kat hotel betul2 tepi pantai chenang.. so memang best la kan petang2 dok usha2 pakwe jalan2.. main jet ski.. parasailing laa.. mandi manda.. hot gler doe beach boy! hahaha (ok gatal)..selain itu jugak (ok skema plak ayat) kitorang pegi tempat2 menarik yang ada kat langkawi tu cam underwater world, naik cable car and of course.. island hoping.. malas la nak citer kan.. so.. jom usha gambo!


sebelum bertolak harus la tangkap gambo! haha

dalam feri.. seat depaaan sekali.. kat atas.. ade meja.. hehe

tempat first kitorang pegi.. underwater world.. banyak ikan dan haiwan2..

island hopping!


 penerjun negara! hahhaa.. ni kat tasik dayang bunting..

naik cable car! gayat wwwooh!

nampak tak cam ade bentuk senyum kat bawah tu? tu la teluk senyum! haha

tu la jambatan yang kitorang dok amek gambo kat atas tu! sumpah gayat gila! 
kalau berangin jer goyang2 kot jambatan tu! hahaha

 dataran lang pada waktu malam..

actually banyak lagi gambar nak share with you all kan tapi entah nape entah tenet nie cam haraamm jer.. nak upload gambo bapak laaa lambat.. tapi memang best la gi sana.. banyak temapt menarik.. banyak benda baru.. so.. support la industri pelancongan negara kita ye! haha.. sempat promote taw!! ok laa.. see ya!

2 comments:

akuiwana said...

har har har?

aku report hamzah ian!copycat!haaaa

ain hamiza said...

hehehe.. jgn doe! nnt dia saman aku! hihihi