Friday, March 18, 2011

salahkah AKU??

kadang-kadang aku rasa
aku bukan seorang yang matang dalam bab percintaan
tapi yang aku tahu
aku mahu yang terbaik untuk diri aku
untuk hidup aku


aku dikira tak bersyukur ke?
bila ada orang suka kat aku
lebih dari seorang kawan
tapi aku memilih tok tak menyukai dia
sebab perasaan sayang kepadanya
hanya sebagai seorang kawan je
tak lebih dan tak kurang
aku pon tak taw apa yang aku da buat sampai dia berperasaan begitu
yang aku taw.. aku layan sama je cam aku layan kawan2 aku yang lain


aku sedar..
aku tak cun.. tak hot..
kurang cantek.. lemak terlebih pulak
atas kekurangan itu
perlu ke aku paksa diri aku tok suka dia balik?
ya.. aku jugak sedar
kerana fizikal yang begini
aku tak diberi banyak pilihan
aku tak macam gadis2 cantek itu
boleh pilih mana2 jejaka yang mereka suka
ngorat sikit2.. da dapat nombor
esoknya da boleh keluar date
bila takde keserasian antara mereka.. putus
esok2 boleh cari lain..
haishh~~~
bersyukur la kalau korang dalam golongan seperti gadis2 itu


aku tak desperate tok mencari lelaki
buat masa ini single itu lebih baik
aku tak rasa tok berpasangan pon
cinta yang lama membuatkan aku lebih berhati2 tok mencari


hurmm..
kepada kau.. aku mintak maaf k..
aku tak mampu nak berterus terang
tapi aku da tak nak main lari2 dari kau
kita kawan jer laa..... ok??



4 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

sabar je..jgn bercinta time ni..tak syok..lagi sweet kalau kita bercinta lepas kawen..huhuhu..so,dont worry...k..

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

apik pehe said...

isk3..sabor jer la..takdir tu ketentuan DIA..

ain hamiza said...

alief : bercinta lepas kawen?? wahh! cm best jer! mst sweet kn! huhuhu

lily : thanx!

apik : thanx apik! nga sabo la nie.. huhu