Monday, March 7, 2011

MARI berPPKP...

PPKP?? apa tu?? ok2.. aku explain.. nama panjang beliau ialah PROGRAM PEMBANGUNAN dan KEPIMPINAN PELAJAR.. aku tak sure la kan tempat belajar korang ada program nie ke tak tapi kalau kat UiTM.. program nie WAJIB bagi setiap sem.. kalau ponteng benda ni takde harapan la kau nak grade nanti.. haha.. program nie telah berlangsung semalam bagi kumpulan aku la.. ada gak yang kene ari sabtu.. PPKP sem nie berbeza dari sem2 lepas sebab kali nie punya kitorang just kene bergotong royong membersihkan tempat2 tertentu seperti sekitar UiTM dan juga kampung2 yang berdekatan.. sem nie la yang paling BEST dan HAPENING dari yang sem2 lepas sebab before dis kene dengar ceramah and berLDK dengan orang2 yang tak dikenali.. i mean.. dari course2 lain laa..da la dari kol 8 smpi kol 5.. heh.. aku rasa masa aku terbuang cam tu jer.. tapi yang semalam punya.. dari kol 8 sampai 1 jer! huhu.. ceramah sejam jer.. then baru la stat bekerja.. 


gambar2 nie dikutip dari blog CIK NORA IWANA... thanx nora! hehehe


sesi ceramah oleh lecturer KACAK dan KELAKAR! huhu (mood:gatal)

kumpulan aku kene bersihkan PI aka Pusat Islam.. sempat lagi posing2 sblm mula keje.. huhu

antara calon2 suami yang terawal sampai kat cnie.. hahaha

aksi2 dalam ruang solat perempuan.. rajinkan?? hikhik

dalam Pusat Islam pon ada wifi k.. huhu


yang ni dalam pejabat lecturer.. cantek kan?? huhu
gambar bawah : contoh pelajar cemerlang! hahaha

riang  ria menyapu aka mencakar daun2 kering kat luar pusat islam.. tengahari ok! gelap i taw! hahaha


da abes keje suma kitorang pon dibenarkan pulang.. thanx to ustaz sebab belanje kitorang makan sebelum buat keje! then bagi rehat2 menikmati aircond kat dalam pejabat tu! ustaz memang best! huhuhu


p/s- balek dari gotong royong nie aku terus demam.. kesian aku kan?? hihihi

2 comments:

Heidi Shafiq said...

dah lame aku x join mane2 program.. seronok tgk ko.. :)

ain hamiza said...

haha thanx! :)